Duurzaam catering

 

Levensstijl en gezondheid – Biologische catering is een natuurlijke pasvorm;)

Het is belangrijk een evenwichtige voeding te hebben om een goede gezondheid te behouden. Het helpt om ziekten en bepaalde aandoeningen te voorkomen. En altijd biologisch eten is altijd een goede keuze.

ustainability

Om biologisch gecertificeerd te worden, moeten landbouwbedrijven een systeem toepassen dat ecologisch verantwoord is, en moet het gebruik van bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën tot een absoluut minimum worden beperkt. Het gebruik van planten, natuurlijke compost en recyclingmaatregelen moet volledig geïntegreerd zijn. (b.v. biopesticiden, compostering, landbouwproducten met een laag chemisch gehalte)

voeding

De algemene impact van de biologische landbouw op de algemene voeding van het geproduceerde voedsel is belangrijk. Uit studies is gebleken dat biologisch voedsel over het algemeen minder residuen van bestrijdingsmiddelen bevat en dat biologische melk meer voedingsstoffen bevat dan op conventionele wijze geproduceerde melk.

klimaat

Hoewel de temperaturen warmer zijn als gevolg van een toename van de neerslag, is het groeiseizoen veel langer. De lengte van het seizoen wordt beïnvloed door de hoeveelheid regen die de gewassen krijgen, waardoor ook de hoeveelheid stikstofhoudende meststoffen en irrigatie afneemt. De beste manier om het effect van een veranderend klimaat op het groeiseizoen van voedsel te peilen, is jezelf af te vragen hoe veilig het is om je favoriete voedsel nu en in de toekomst te eten.

De mens heeft een opmerkelijk vermogen om voedsel te bewaren dat generaties lang meegaat. Naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van de positieve invloed van biologisch voedsel op ons milieu en op hun gezin, gaan zij steeds meer voor een dergelijke levensstijl kiezen. De voordelen van biologisch eten zullen ook voorkomen dat de voedselvoorraden in de loop der tijd gestaag slinken.

De beweging naar het consumeren van uitsluitend biologisch voedsel heeft een ongelooflijke impuls gekregen. Zelfs traditioneel niet-biologische voedingsmiddelen zijn nu universeel biologisch. In feite is het enige verband tussen biologisch voedsel en niet-biologisch voedsel dat het door dezelfde producenten wordt geproduceerd.

Pactites

Een van de bezwaren tegen biologisch geteelde groenten en fruit is de aanwezigheid van pesticiden en andere chemicaliën in de gewassen, en die zijn niet meer te vermijden. De advertenties in de media zijn sensatiebelust en sterk overdreven, en ronduit gevaarlijk. De echte waarheid voor consumenten die bezorgd zijn over wat er in hun voedsel zit, is dat zij voorzichtiger moeten zijn dan vroeger met wat zij kopen, en ook met de stappen die zij nemen om zichzelf en hun gezin te beschermen.

Zelfs de strengste ouders begrijpen dat het nodig is naar de boerenmarkt te gaan om vers fruit en groenten te kopen. Zij kopen biologisch voedsel waarvan zij weten dat het op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd. De meeste ouders zullen ook kiezen voor thuis tuinieren, een andere manier om een gebied van natuurlijke voedselproductie te vergroten.

Volwassenen en kinderen die conventioneel geteeld voedsel blijven eten, doen er goed aan maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen. Een daarvan is om je meer bewust te worden van het land van de plaatselijke boer, en om je plaatselijke kruidenier, boerenkraam of plaatselijke boer aan te moedigen om over te schakelen op het gebruik van biologische voedingsmiddelen. Het kopen van biologisch voedsel helpt de gemeenschap door het verschuiven van conventionele bronnen van buiten de boerderij naar lokale bronnen die eigendom zijn van boerenfamilies. Het uiteindelijke doel van biologisch eten is het creëren van een meer duurzame omgeving, waar generaties en toekomstige generaties in staat zullen zijn om te genieten van een overvloedige gezondheid en welzijn.

Het eten van biologisch voedsel terwijl u wacht op dat grote project of vakantie, kan in het begin ontmoedigend zijn, maar zodra u ziet hoeveel beter de diëten van de meeste mensen zijn geworden, zult u waarschijnlijk verslaafd raken. Je zult waarschijnlijk zo onder de indruk zijn van het verschil in smaak en het algemene voordeel, dat je je zult afvragen waarom je ooit eerder conventioneel geteeld voedsel hebt gegeten.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om snel het biologische voedsel te kopen dat in de winkels verkrijgbaar is, is dit een gebied waarop je een voorsprong kunt nemen. Door een manier te vinden om biologisch voedsel te kopen van boerderijen in uw omgeving, zult u in staat zijn om uw dieet te controleren lang nadat u de tijd hebt gehad om over te schakelen op biologische productiemethoden. Dit zal uw lichaam de beste kans geven op een gezonder leven.