Iedereen heeft wel eens gehoord dat Oud hollands snoep veel gezonder zijn dan de suikerrijke producten van vandaag. Maar veel mensen geloven ook dat deze suikerrijke favorieten veel vet, calorieën en negatieve effecten op onze gezondheid met zich meebrengen. In het verleden leken mensen meer van snoep te genieten dan van de tegenhangers van vandaag. Maar uit de geschiedenis blijkt dat dit niet echt het geval was.

Er moet worden aangenomen dat er nog een andere reden was voor de vroegere fascinatie voor suiker. In het niet al te verre verleden leefden de mensen in tegenstelling tot nu een meer inactief leven. In die tijd was er meer behoefte aan het verbouwen van zaken als gewassen, kruiden, fruit en vee. Door dit gebrek aan activiteit was er ook minder behoefte aan wilde ingrediënten zoals fruit, chocolade, thee, koffie, noten en mineralen. Na verloop van tijd werden voedingsmiddelen met verbeterde vaardigheden verbouwd en nauwkeurig van de bomen geplukt. En om de traditie te volgen, werden vaardigheden en kennis overgedragen van ouderling op leerling.

Bovendien waren de productiemiddelen anders dan wat wij nu gewend zijn. In die tijd werd er veel arbeid verricht voor de productie van voedsel. Daarbij werden ook kindsoldaten ingezet, die gedwongen werden lange tijd onder barre omstandigheden te werken. Hun vaardigheden verbeterden zo sterk dat zij in staat waren hun eigen heerlijke voedsel te bereiden en zo jarenlang het slavenwerk van hun ouders konden overtreffen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de middeleeuwse keuken was het gebruik van specerijen. Deze werden geïmporteerd uit exotische oorden, waaronder Azië en Afrika. Er werd gezegd dat specerijen erg in trek waren door het gebrek aan koeling. Door hun kruidige smaak konden de mensen van hun eten genieten en werden ze niet getroffen door de onaangenaamheden van hun maaltijden.

De grootste verandering in de middeleeuwse keuken was de introductie van suiker. Deze werd ingevoerd uit de Lage Landen en bevatte niet alleen suiker, maar ook kruidnagelen, amandelen en troostwijn. Ook dit werd gebruikt om de geneugten van de maaltijd te verhogen, waardoor deze veel aangenamer, aangenamer en, wel, smakelijker werd. Bovendien werden amandelen en pistachenoten toegevoegd om een maaltijd te creëren die romig en bevredigend was. Vandaag zijn veel van deze fantastische smaakversterkers beschikbaar in de vorm van gourmetvoedsel, en u kunt ze toevoegen aan uw eigen middeleeuwse maaltijd. aanbid de combinaties van smaken, en het plezier dat deze kunnen zijn.

Meer lezen:

Verpakt kindersnoep

Traktatiezakjes