De overstap naar biologisch lijkt misschien nogal wat. Het kan je zelfs voor altijd afschrikken van conventioneel vlees. Ik heb geleerd dat de beslissing om de overstap te maken vaak de moeilijkste is om te maken. Wat ooit een onverschillig standpunt leek, is nu niet zo'n grote zorg. Toch kan het idee om biologisch vlees te kopen intimiderend zijn. Het kan moeilijk zijn om de geschikte biologische producten te vinden, of u voelt zich misschien niet op uw gemak om uw budget te gebruiken om het te kopen. Hier zijn enkele handige gidsen om u vertrouwd te maken met uw nieuw gevonden dieet: Kennismaken met de verschillende biologische labels is een goede manier om te bepalen welke vleesproducten voor jou geschikt zijn. De etiketten en datums zullen u vaak vertellen of het vlees op biologische wijze is geproduceerd of niet. Tegenwoordig is het echter belangrijk op te merken dat de labels niet altijd het hele plaatje weergeven. Zo kan vlees dat ooit gebruik heeft gemaakt van methoden als antibiotica en groeihormonen, maar dat nu is gemaakt met biologische ingrediënten, nog steeds tot 30% van die oorspronkelijke toevoegingen bevatten. Dit betekent dat een boer, die veel dieren moet fokken op een zeer beperkte hoeveelheid ruimte, veel meer dieren zal moeten gebruiken om een ​​beperkte hoeveelheid vlees te produceren. Als gevolg hiervan zal dat type dier meestal duurder zijn omdat het minder tijd kost om groot te worden en ze niet zoveel stukken vlees eten. Een ander aspect van biologisch vlees betreft de manier waarop het dier wordt geslacht. Zo krijgen landbouwhuisdieren vaak medicijnen om ze sneller te laten groeien en iets te eten te geven. Het combineren van deze methoden met de praktijk van het in leven houden van overigens gezonde dieren in kleine stallen, waar ze uitdrogen en vervolgens op een zeer onnatuurlijke manier worden geslacht, wordt als zeer slecht beschouwd voor zowel de dieren als voor de mens.  Kwaliteitsslagerij De Rijke

Kwaliteitsslagerij De Rijke

 

De voordelen van biologische maaltijd Biologisch vlees is in dit opzicht veel beter dan gewoon vlees, omdat de voorprocessen allemaal heel natuurlijk zijn gemaakt. Als je je zorgen maakt over de hoeveelheid antibiotica die aan dieren wordt gegeven, dan zou je blij moeten zijn te weten dat biologisch vlees afkomstig is van dieren die pas bij hun geboorte met antibiotica zijn behandeld. Ze krijgen dan zowel biologisch voedsel als biologisch voer, dus er is geen mogelijkheid dat ze tijdens hun leven met antibiotica worden behandeld. Het belangrijkste probleem met gewoon vlees is de hoeveelheid hormonen en antibiotica die het krijgt. Helaas is dit een noodzakelijk proces om ervoor te zorgen dat de dieren snel genoeg kunnen groeien om aan de vraag van de consumenten te voldoen. Maar een van de grootste argumenten voor het eten van biologisch vlees is het feit dat het geen hormonen of antibiotica bevat. Wees gerust, je lichaam krijgt geen antibiotica of hormonen. Je vlees is ook erg goed voor je, het bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen. Van biologisch vlees is ook bekend dat het het risico op een aantal belangrijke ziekten, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes, verlaagt. Een ander voordeel van biologisch vlees is dat de boeren de dieren niet hoeven te fokken zolang hun vlees biologisch is. In tegenstelling tot traditionele methoden voor het fokken van dieren, zoals voerpartijen en tanks, krijgen dieren die op biologische boerderijen worden grootgebracht geen groeihormonen of antibiotica. En omdat het gebied waar ze worden grootgebracht natuurlijk is, in plaats van zoveel maanden opgesloten te zijn in een gebouw dat het de kwaliteit van hun vlees beïnvloedt, worden ze ook niet zwaarder.

 

Dat is allemaal niet mogelijk met een gewone bio-industrie vlees. In plaats daarvan is bekend dat biologisch vlees een persoon een lager LDL-nummer geeft, dat wordt gebruikt om cholesterol in het lichaam te vervoeren. Een recente studie uit Australië wees uit dat biologische melk meer heilzaam lactoflavine bevat dan gewone melk, gewone kaas en ijs. Lactoflavine wordt ook in verband gebracht met het voorkomen van sommige soorten kanker. Het is bekend dat de gunstige effecten van gewone melk op iemands gezondheid verband houden met de voordelen van astma bij kinderen. Een ander voordeel van biologisch vlees is dat alle recepten gratis zijn. Dit betekent dat thearians die biologisch vlees eten, op lokaal niveau toegang hebben tot deze vorm van vlees en zuivelproducten, zonder ze bij een groothandel te hoeven kopen. biologisch voedsel leek kleinere hoeveelheden misleidende informatie te bevatten om de misvattingen van consumenten over dit soort voedsel te corrigeren. Een van die termen die consumenten zich wellicht herinneren uit dit gebied van de levensmiddelen- en kruidenierswarenindustrie, is de term 'natuurlijk'. Om een ​​voedingsmiddel als natuurlijk te bestempelen, mogen er geen chemische toevoegingen, kunstmatige stoffen, pesticiden of antibiotica in het voedingsproduct worden aangetroffen. Denk de volgende keer dat u aan het winkelen bent voor biologisch voedsel, aan de sterke beloften die het voedingsbedrijf u doet als u 'natuurlijk' bent. Dit betekent dat u alle antioxidanten, hart-gezonde voordelen en milde smaakvoordelen van biologisch voedsel krijgt zonder enige chemische afgifte. Biologische voedingsbedrijven draaien overuren om biologische alternatieven te ontwikkelen voor de conventioneel beschikbare versie van normaal voedsel.