Roestvrijstalen pannen

Kookgerei van roestvrij staal is om verschillende redenen een geweldige aanwinst voor elke keuken. Misschien bent u op zoek naar iets dat eeuwig meegaat, of misschien is het gewoon zinvol in termen van uw levensstijl en de manier waarop u kookt. Het is ook niet erg dat roestvrij stalen kookgerei ook super stijlvol is. Dat gezegd hebbende, kan het kopen van roestvrij stalen kookgerei een beetje overweldigend zijn met alle verschillende merken, soorten en maten die beschikbaar zijn. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten over roestvrij stalen kookgerei zodat u kunt investeren in de juiste pannenset voor u.

Wat is roestvrij stalen kookgerei?

Roestvrij staal is een staalsoort die niet roest, maar wel krast. Roestvrij staal is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, waarvan 18/10 roestvrij staal de meest voorkomende is. Het eerste getal staat voor de hoeveelheid chroom in het staal (bijvoorbeeld 18% chroom), terwijl het tweede getal staat voor de hoeveelheid nikkel in het staal (bijvoorbeeld 10% nikkel). Roestvrij staal is een uitstekende optie als u op zoek bent naar een kookset met antiaanbaklaag. Het is ook een zeer veelzijdig materiaal, dus het is niet ongewoon om roestvrij staal te vinden in potten, pannen en zelfs bakvormen.

Soorten roestvrijstalen kookgerei

Er zijn verschillende soorten roestvrij stalen kookgerei, en elk heeft zijn eigen specifieke gebruik. Hier zijn de meest voorkomende soorten en hun gebruik. – roestvrijstalen braadpannen – dit zijn de standaard braadpannen die u in bijna elke keuken aantreft. Ze zijn zeer geschikt voor het dichtschroeien en sauteren van voedsel en voor het bereiden van grotere maaltijden en zijn meestal 12-16 inch in diameter. – roestvrijstalen steelpannen – steelpannen zijn kortere, bredere potten met een enkele handgreep en worden gebruikt voor het koken van voedsel met een hoog vochtgehalte, zoals soepen en stoofpotten. – roestvrijstalen voorraadpotten – voorraadpotten zijn de grote, brede kookpotten die u zult gebruiken voor het koken van grote hoeveelheden voedsel zoals pasta of het koken van grote hoeveelheden soep of stoofpotten. – roestvrijstalen koekenpannen – koekenpannen zijn kleinere pannen met één of twee handgrepen die zeer geschikt zijn voor het bereiden van kleinere maaltijden zoals omeletten en roerbakken.

Voordelen van het gebruik van roestvrij stalen kookgerei

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van roestvrij stalen potten en pannen. Hier zijn de belangrijkste. – Duurzaamheid – Roestvrij staal is een zeer duurzaam materiaal. Het kan tegen een stootje en is zo goed als niet-reactief, dus het zal niet afbrokkelen of schilferen bij langdurig gebruik. – Minimaal onderhoud – Roestvast staal is ook heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het kan worden afgewassen met water en zeep, of u kunt zelfs de vaatwasser gebruiken om uw roestvrijstalen kookgerei schoon te maken. – Kras- en vlekbestendig – Zoals we hierboven al vermeldden, is roestvrij staal gemakkelijk te bekrassen en vlekkenvrij. Toch heeft het zijn voordelen, want krassen zijn gemakkelijk weg te vegen en deze vlekken zullen nooit in de weg zitten van uw eten. – Geen smaakoverdracht – Een van de voordelen van roestvrij staal is dat het geen smaak overdraagt van het ene voedsel op het andere, wat geweldig is als u kookt met verschillende kruiden en smaken.

Hoe vindt u het beste kookgerei van roestvrij staal?

Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee moet houden als u op zoek bent naar een roestvrijstalen pannenset. – Gewicht – Kookgerei van roestvrij staal is er in veel verschillende gewichten, van ultralicht tot extra zwaar. Als u op zoek bent naar een lichtere set, kunt u roestvrijstalen pannen vinden met een dikte van ongeveer 0,7 mm. Als u een zwaardere set wilt, kunt u roestvrijstalen pannen vinden met een dikte van ongeveer 1,2 mm. – Materiaalsoort – Zoals we hierboven hebben besproken, zijn er verschillende soorten roestvrij staal. Als u op zoek bent naar een set die een leven lang meegaat, dan moet u investeren in een hogere kwaliteit zoals 18/10. – Handgrepen – De handgrepen op uw kookgerei zijn erg belangrijk. Ze zorgen ervoor dat u uw potten en pannen gemakkelijk kunt verplaatsen en zijn meestal ook gemaakt van roestvrij staal. Kies een handvat dat goed in de hand ligt en comfortabel is om vast te houden. – Capaciteit – Het laatste waar u rekening mee moet houden is de capaciteit van de potten en pannen in uw roestvrijstalen pannenset. Als u van plan bent grotere maaltijden te bereiden, dan is een grotere pot of pan een goede keuze.

Wanneer geen roestvrij stalen kookgerei gebruiken

Roestvrij staal kan gebruikt worden voor veel verschillende kooktoepassingen, maar niet voor alles. Roestvrij staal is ideaal voor koken op hoge temperatuur, maar voedsel zal nooit die gekarameliseerde, mooie korst krijgen als je roestvrij staal gebruikt. Hier zijn een paar scenario’s waar u beter een ander materiaal gebruikt zoals gietijzer of koolstofstaal in plaats van roestvrij staal. – Koken op lage temperatuur – Als u kookt op lage temperatuur, zoals water koken voor pasta, dan zal het gebruik van een roestvrij stalen pan veel langer duren. – Karameliseren van voedsel – Als u op zoek bent naar dat mooie gouden korstje op uw vlees, zult u een ander materiaal moeten gebruiken, zoals gietijzer of koolstofstaal.

Verpakking.

Roestvrij staal is een zeer duurzaam materiaal, maar het is niet onverwoestbaar. Als u van plan bent uw roestvrijstalen kookgerei in te pakken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. – Verpak uw potten en pannen in een stoffen zak of een kussensloop. Als u ze in een koffer verpakt, klapperen ze tegen elkaar en kan het oppervlak krassen en deuken oplopen. – Stapel uw potten en pannen niet op elkaar. Hierdoor komt er onnodige druk op de handgrepen te staan en kunnen ze losraken of eraf vallen. – Gebruik een spons om uw potten en pannen schoon te maken. Spoel ze uit met water, maar schrob het oppervlak niet. Als u voorzichtig bent, kunt u uw roestvrijstalen potten en pannen inpakken en meenemen op reis. Zorg goed voor ze en ze gaan een leven lang mee.

Conclusie

Roestvrij stalen kookgerei is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk schoon te maken en duurzame set potten en pannen. Hoewel roestvrij staal duurzaam is, is het niet krasbestendig. Toch zal het niet afbrokkelen of breken zoals andere materialen zoals gietijzer, dus het is perfect voor beginners die leren koken. Houd deze dingen in gedachten wanneer u gaat winkelen voor roestvrijstalen potten en pannen en u zult in staat zijn om een geweldige set te vinden die een lange tijd mee zal gaan.