Peñitos: dit zijn de meest fundamentele Spaanse levensmiddelen. Ze staan eigenlijk bekend als “Het Spaanse brood, het bekendste product van Spanje”. Het staat bekend als “Het brood van het paradijs, het brood van het leven” en het brood is rond, waarvan de diameter gelijk is aan de hoogte. Het wordt gegeten op de dag van aankomst.

Spaanse amandelen: beide zijn de basisingrediënten van de Spaanse keuken en delen veel van hun basissmaken (amandel is het zaad van de citrusvrucht, en kan zowel bitter als zoet zijn). Ze worden gebruikt als gebak, maar ook bij de bereiding van andere gerechten.

Er zijn miljoenen recepten achter het Spaanse natuurlijke brood en het wordt gemaakt van zuivelproducten, eieren en biologische producten. Voor het natuurlijk Spaans brood (regencies) wordt bijvoorbeeld het fijnste meel en de laagste vochtigheidsgraad gebruikt. Hoewel natuurlijk Spaans brood vrij zwaar is, is het erg handig om een traditioneel Spaans brood mee te nemen op reis.

U kunt uw eigen persoonlijke Spaanse brood laten maken met alle ingrediënten van uw keuze (amandelen, enz.), en het dient als een geweldig excuus om fantastische gerechten te maken met verse ingrediënten. Trouwens, als u het brood cadeau krijgt, zal het een leuke attentie zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken dat niet kan worden vermeden is de vis. Vooral op de Canarische Eilanden is het mediterrane dieet enorm in termen van nationalistische gastronomie. De lokale bevolking daar staat niet alleen bekend om hun typische soepen (die praktisch een nationaal gerecht zijn in Spanje), maar ze hebben ook lokale vis- en zeevruchtenschotels die ongelooflijk goed zijn en net zo lekker als alles in de Meestal bekend om het feit dat het uitspreken van de namen van de vissen ook lastig kan zijn).

De gemakkelijkste manier om aan linzen te komen is ze in de winkel te kopen, maar het is de moeite waard een leverancier te vinden die een continue aanvoer van linzen van echte boerderijen kan garanderen.

Spaans bevat een breed scala van groenten en naast de beroemde en bekende rode uien, hebben de Spanjaarden een aantal andere aparte groenten om uit te kiezen, waaronder kardoen, elbaba (een leverworst), de volkstuin van Alde en een Duitse stijl stengels selderij. U zult ook merken dat er vaak opnieuw ingevroren of diepgevroren groenten voor u beschikbaar zijn.

Het beroemde Spaanse brood is “Paella”, dat over het algemeen wordt gegeten als lunchmaaltijd of voorgerecht, maar ook kan worden behandeld als een gang op zich, vooral als het in een Paellasoep wordt gegeten.

Voor de volledige hoeveelheid voeding heeft Spaans voedsel ongeveer 6000 kilojoule per kilo nodig en de mediterrane keuken raadt u aan uw voedselinname evenredig te verdelen. Vergeet ook niet dat u bij het koken van natuurlijk voedsel altijd moet kiezen voor extra land en meer zeevruchten en minder vlees. Bij Spaanse delicatessen Alphen aan de Rijn kan je lekker Spaans eten proeven.

 

Meer lezen:

Spaanse delicatessen Gouda

Spaanse delicatessen Waddinxveen