Je hebt dus besloten om een brouwkit aan te schaffen en te gaan genieten van alle geweldige voordelen die het te bieden heeft. Maar je zit nog steeds met dezelfde vragen: hoeveel weet je er eigenlijk van? je eigen wijn brouwen

Het is tijd om je zelfgemaakte wijn te ontleden

Neem de beslissing wat het beste voor u is en stel uw vertrouwen in een goed bedrijf. Bier en wijn bestaan al duizenden jaren. In die tijd werden veel van deze dranken gemaakt van druiven. Tegenwoordig is bier populair, maar veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan de traditionele druiven om deze heerlijke dranken te maken.

Of je nu witte of rode wijn verkiest, het blijft dezelfde druif. Het geheim van het telen van de zoetst mogelijke druiven is om ze te laten rijpen aan de wijnstok voor de beste kwaliteit wijn. Maar ook om ze aan de wijnstok te houden, moet je de druiven plukken, vroeg en vaak genoeg om de smaak intact te houden.

Daarom worden druiven ook wel de “gelukkige druif” genoemd.

het heeft een helderrode schil, het groeit in trossen met scherpe stekels erlangs, en zijn uitheemse smaak die lang blijft hangen.

wordt hij om die reden ook wel de “wilde druif” genoemd. Het enige verschil met gedomesticeerde druiven is dat ze meestal kleiner zijn. De zoete en sappige rijpe druiven van de wilde druif worden speciaal geplukt om er wijn van te maken. Ze worden getemperd, in de was gezet, en soms gevuld met zoete siropen en likeuren.

Leer over wijnen en het creatieve gistingsproces. Maak kennis met diegenen die al lang in het vak zitten en “iets” hebben om te delen. Manieren om deze “smaak” vertrouwd te maken, zo niet universeel. Probeer ook alles te vermijden wat “fruit” in zijn naam heeft. Dat is waar! De meeste mensen houden niet van fruit in hun wijn. Ooit gehoord van Cabernet Sauvignon? Bedenk eens wat dat te maken heeft met het “fruit” in uw wijn? In principe zal dat meer dan waarschijnlijk het geval zijn. En is het de bedoeling dat het zoet of droog is? rettengustig? grote kans dat je witte wijn ziet met meer of minder suiker.En dit is waarom er zoete wijnen zijn en droge wijnen. IPO (ultrarerun) wijnen. en Brie.

Lees meer:

Zelf bier brouwen
Bierbrouwpakket