Er zijn tweehonderd tot vijfhonderd verschillende soorten bacteriën die in het menselijk lichaam voorkomen. We vertrouwen in ons lichaam sterk op hen, omdat ze ons helpen voedsel te verteren, vitamines aan te maken, giftige stoffen te elimineren en nog veel meer. Als het microbiële evenwicht in uien is, zal al ons voedsel giftig zijn, maar als we een microbioom hebben dat niet in evenwicht is, zal al het giftige voedsel dat we consumeren niet goed worden verteerd, noch verwerkt.

Er is een enorm technisch apparaat dat het lichaam gebruikt om de darmen in de gaten te houden, de intestinale ramula genaamd. Deze ramula maakt deel uit van het maag-darmkanaal, het bevindt zich aan de achterkant van het grote teenbotje, aan de achterkant van de blindedarm, het controleert het binnenkomen en het verlaten van het lichaam. Jaren voordat de ziekte van Alzheimer werd ontdekt, hoorde je mensen misschien al zeggen: “Ga meer naar buiten.” U zult ze ook dingen horen zeggen als: “Wat is er mis met u?” of “Neem de Omega-3 pil.” In wezen is wat u doet niets meer dan een pil slikken die u zegt dit te doen. De meeste Omega-3 pillen op de markt zijn afvalproducten of samengesteld uit dingen die je zou verwachten. Uit een recent onderzoek onder meer dan driehonderd mensen bleek dat slechts 53% van hen Omega-3 supplementen eerlijk innam.

Wanneer we een tekort krijgen aan bepaalde vitaminen, mineralen of een andere voedingsstof, begint ons lichaam boodschappen te sturen. Als we een tekort aan calcium hebben, kan er een calciumgebrek in onze botten ontstaan, kunnen we rachitis krijgen, kunnen we gele koorts krijgen, kunnen we darminfecties oplopen, kunnen we een tekort krijgen en kunnen alle botten in ons lichaam slecht gaan functioneren. Of wat als we een tekort aan magnesium hebben? Het lichaam moet magnesium hebben of het krijgt een computertomografie ( CT).Dus je neemt een amega-3 pil, en je krijgt de computertomografie ( CT), hetzelfde als wanneer je een oogontsteking zou hebben of de hemel zou vergeven, je droogt op. Als je een tekort had van dertig keer de normale dosis; dat is een hoop magnesium, en het is van cruciaal belang voor je botten en je hart. Er is een studie die aantoont dat als je magnesium vermindert de grootte van de calciumstenen die je maakt, je het risico op nierstenen kan halveren, en ook het risico op stenen in het midden van de nacht kan verminderen, als je een magnesium supplement neemt. Zorg er dus voor dat je je magnesiumsupplementen met veel water inneemt, en probeer veel water te drinken.

Magnesium, het echte, is gezuiverd van metaalhoudende mineralen die in chemische laboratoria zijn verwerkt. Magnesium ontstaat uit niets, terwijl metaalmineralen afkomstig zijn van erts dat negatief geïoniseerd werd. Het hebben van een betrouwbare, interne aanvoer van magnesium verbetert niet alleen de algehele staat van je gezondheid, maar kan ook symptomen verminderen die geassocieerd worden met medische aandoeningen, waaronder artritis, fibromyalgie, bloedarmoede, diabetes, eczeem, depressie, vermoeidheid, hoofdpijn, chronische pijn en meer.

Er zijn bijna alle redenen om magnesium in te nemen, maar wist je dat er nog een paar redenen zijn om het in te nemen? Er is een magnesiumtekort, dat deskundigen een magnesiumtekort noemen, waar rekening mee moet worden gehouden. Als je last hebt van vlekken op de huid, huidallergieën, frequente infecties of slapeloosheid, kan magnesium je antwoord zijn. Studies hebben een kortetermijnvoordeel aangetoond bij een droge huid, acne, allergieën en insectenbeten. Wees je ervan bewust dat de markt voor natuurlijke supplementen zeer breed is en dat je er van alles in vindt, van calcium tot magnesium.

 

Meer lezen:

Voedingsadvies

Voedingscoach 

Geen energie 

Orthomoleculaire therapie