Leven in de brouwerij

 

 

Als je iets weet over ambachtelijk bier, dan weet je waarschijnlijk dat het een populaire drank aan het worden is. De ambachtelijke beweging zit in de lift en elke dag duiken er meer en meer brouwerijen op. Door al deze hype zijn veel mensen nieuwsgierig naar wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij het maken van een nieuw pint perfect bier. Gelukkig hebben brouwerijen in het hele land hun deuren geopend om ons een kijkje te geven in de keuken van een brouwerij. Werken als brouwer is niet bepaald een gemakkelijke baan. Er zijn lange dagen vol repetitieve taken die na een tijdje vermoeiend kunnen worden. Maar als je genoeg van je job houdt en geniet van het gezelschap van anderen die net zo gepassioneerd zijn als jij, wie geeft daar dan om? Hieronder bekijken we enkele dingen die je misschien niet weet als je in een brouwerij werkt – of zelfs als je dat niet doet! Leven in de brouwerij is niet altijd makkelijk, maar het is zeker de moeite waard.

Je zult veel moeten tillen.

Als je ooit in een brouwerij hebt gewerkt, dan weet je dat je veel moet tillen. Je raakt er misschien aan gewend, maar het is zeker een hoop zwaar materiaal om de hele dag mee rond te sjouwen. Dat gezegd zijnde, tillen is niet alleen in de brouwerij – het zit in onze botten. Brouwers brengen bijna de hele dag zittend door, dus moeten ze wennen aan het op de been zijn. Je zou verbaasd zijn hoe sterk sommige van deze jongens worden!

Hoewel veel van het zware werk wordt gedaan door de arbeiders in de brouwerij, zijn er enkele specifieke dingen die de brouwers moeten doen. De meest voor de hand liggende is het brouwen van het bier. Er is veel apparatuur nodig om bier te maken, dus het is belangrijk om de brouwerij schoon en goed onderhouden te houden. Het is ook een goed idee om een aangewezen persoon te hebben die helpt met schoonmaken.

It's dirty

Al die glimmende koperen vaten en roestvrijstalen fermentoren zijn geen toonbeeld van netheid. Als je ooit in een brouwerij bent geweest, zul je merken dat het er erg rommelig is. Vaak is de enige manier om een vloer schoon te houden een dweil en een emmer. Wees ook voorbereid op veel microben in een brouwerij – zelfs als die schoon is. Dat is nu eenmaal zo – het bier wordt gegist en gebrouwen in een gecontroleerde omgeving met microben, dus het zal wel vies worden.

Dit alles betekent dat het bijzonder belangrijk is dat de brouwerij schoon wordt gehouden. Brouwers moeten voorzichtig zijn met het schoonmaken en uitmesten van de hele ruimte om schade te voorkomen. Het is ook zeer belangrijk dat zij de juiste beschermende uitrusting dragen om zichzelf veilig te houden.

Je maakt heerlijk bier

Nog voor je aan het brouwen begint, proef je al het heerlijke bier dat in de brouwerij wordt gemaakt. Je zult een van de eerste mensen zijn die eindelijk het heerlijke bier drinken dat al maanden in de tanks zit. Misschien ben je geneigd het uit te spugen, maar je proeft het tussen honderden andere mensen die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe creatie. Je kunt dus net zo goed een slokje nemen en kijken wat je ervan vindt. In het kader van je job als brouwer zal je op verschillende plaatsen bier proeven. Misschien proef je het in het proeflokaal, maar misschien ook in verschillende etablissementen in de stad. Misschien word je zelfs uitgenodigd voor het internationale bierfestival! Dit is een leuke baan, vooral als je de kans krijgt om te reizen.

Conclusie

Overal in het land duiken brouwerijen op en mensen raken steeds meer geïnteresseerd in ambachtelijk bier. Als je op zoek bent naar een baan in de brouwerij-industrie en houdt van de opwinding van de industrie, dan is werken in een ambachtelijke brouwerij misschien iets voor jou.

Veel mensen hebben misvattingen over hoe het is om in een brouwerij te werken. Hier onderzoeken we een paar dingen die je misschien niet weet over het werk van een brouwer.